Afbeeldingen/face.gif

Klik voor het aanbod van de kruidenworkshop op de seizoensfoto.

 

Kruidenzeiltocht 14 - 16 april 2016  Er is meer tussen zoet en zout.

Deze reis zullen we zeilen tussen zoet en zout. Lauwersmeer en het wad wisselen elkaar af. Zelfs met je ogen dicht zul je kunnen merken of je op het wad of op het Lauwersmeer zeilt. Zilte zoute lucht geeft een heel ander gevoel dan de brakke zoet water lucht van het Lauwersmeer.  Ook de vogelgeluiden veranderen als je van zoet naar zout gaat of omgekeerd. Natuurlijk hoort droogvallen met een wandeling naar de kwelder er bij.

Mooi weekend om alle zintuigen in te zetten. Voor wie hier zin in heeft is er deze dagen voldoende tijd om met zilte en zoete kruiden aan de gang te gaan. Denk aan bijv. smeerwortelzalf, kruidenzout en eetbare wilde kruiden.

 

 www.gekruid-en-geroerd.nl

Aan boord: Vrijdag 14 april 2017  om 20.00  in Zoutkamp 

Van boord: Zondag 16 april 2017 om 16.00 uur in Zoutkamp

Prijs: € 210,- all-in (workshops,dekbedden, kruidige maaltijden en drankjes).


 


Afbeeldingen/Janet met zeewier in haar hand.jpg

 

Afbeeldingen/Japans bessenwierbouillon 3.jpg          Afbeeldingen/wad plus mensen.jpg

Afbeeldingen/onderwaterfoto van Guido.jpg  Afbeeldingen/Japans bessenwierbouillon.jpg   Afbeeldingen/wad.jpg 

 

 

Kookworkshops informatie algemeen

 

 

1) Thematische kookworkshops met als thema bijvoorbeeld een land of streek, maar er kan ook gekozen worden voor koken met (on)kruiden, of koken met waddenproducten (waddengoud kookworkshop).

2) Dieetkookworkshops: Voor iedereen die om wat voor reden ook een dieet moet volgen bied ik de mogelijkheid aan om een dieetkookworkshop te volgen. 
Mogelijkheden:
- Suikervrij koken
- Glutenvrij koken

In de afgelopen jaren heb ik veel voor diverse groepen gekookt. Vaak kreeg ik hierbij te maken met mensen die een suikervrij of glutenvrij dieet moesten volgen. Hoewel ik het in eerste instantie moeilijk en soms lastig vond kreeg ik hier in de loop van de tijd steeds meer plezier in en begon het steeds meer als een uitdaging te zien, om ook voor deze mensen iets moois op tafel te zetten. Veel uitproberen en leren kennen van nieuwe producten heeft mij hier zeker bij geholpen.

Ik geef bij deze workshops veel productinformatie maar wil vooral graag de zin in koken weer stimuleren en laten zien, dat er ondanks de “beperkingen”nog heel veel mogelijkheden zijn.

 

 

 Bekijk het aanbod van de kruiden workshops per seizoen:

lente

 

Lente  

 

zomer

 

Zomer  

 

herfst

 

/Menu/menu_herfst.jpg  

 

winter

 

Winter  

 


Alle workshops vinden plaats in Houwerzijl, maar kunnen in overleg ook bij u thuis worden gegeven.
De workshops duren ongeveer 2 uur. Tijden in overleg.
Prijzen:  Kruidenworkshop € 17.50 p.p. Bij aanmelding van 2 personen: € 15.- p.p.

Prijzen: Kookworkshop € 30.- p.p. Bij aanmelding van 2 personen € 27.50

Adres:
Gangstraat 3
9973 PP Houwerzijl
0595-402255 / 06-10029518

 

Lezingen

 


Deze lezingen kunnen seizoensgebonden, dus bijvoorbeeld kruiden van de winter, welke kruiden hebben wij in de winter voorhanden, en wat kunnen we ermee. Maar ook thema’s als : Inzet van kruiden bij overgangsklachten, kruiden voor kinderen, kruiden tijdens de zwangerschap. Prijsindicatie € 75.- voor een lezing van ongeveer anderhalf uur.